Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Uddingston ML5 2 Upstream Channels

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

VM speed test software gone wrong
Reply
 
Thread Tools
Old 08-12-2017, 16:13   #1
roughbeast
cf.mega poster
 
roughbeast's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Coventry Cab CV826
Services: 300Mb /20mb, TV V+ HD/ TIVO 1Tb, Phone XL Talk unlimited and mobile x4
Posts: 1,359
roughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of society
Thumbs down VM speed test software gone wrong

Something is wrong with Virgin Media's speed test software.

Repeatedly, I am getting an over-egged upstream speed test result with the VM/Speedtest.net software. My upstream provision is still for just over 22Mb, with only 2 bonded upstream channels, but my results are often over 30Mb. My downstream is as expected.

http://www.speedtest.net/my-result/d...a-d1f30af8ae2e

http://www.speedtest.net/my-result/d...85b8f23b773766

http://www.speedtest.net/my-result/d...c-e3af8683d373

http://www.speedtest.net/my-result/d...0-017c48df141d

My results at speedtest.net and dslreports results are just over 21Mb.

It is worth noting that during the software-based test, the upstream test bursts at 150Mb. I have loads of processor resources i5 3.3GHz with only 9.9% being used during the test. At the same time the network speed registers at 21.3Mbps. (task manager)
__________________
Join Date: Jul 2008
Location: Coventry Cab CV826
Services: 300Mb /20mb, V6 box X2, Phone XL Talk unlimited and mobile x4. SH3 modem mode with Asus RT-N66U

Last edited by roughbeast; 08-12-2017 at 16:16.
roughbeast is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 08-12-2017, 18:44   #2
adduxi
cf.addict
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 375
adduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of light
Re: VM speed test software gone wrong

Hmm, using speedtest.net my uploads on 100/5 are usually around 25% more than 5, so I guess you are seeing something similar ?
adduxi is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2017, 22:49   #3
roughbeast
cf.mega poster
 
roughbeast's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Coventry Cab CV826
Services: 300Mb /20mb, TV V+ HD/ TIVO 1Tb, Phone XL Talk unlimited and mobile x4
Posts: 1,359
roughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of societyroughbeast is a pillar of society
Re: VM speed test software gone wrong

Quote:
Originally Posted by adduxi View Post
Hmm, using speedtest.net my uploads on 100/5 are usually around 25% more than 5, so I guess you are seeing something similar ?
In my case it is only the VM speed test software that gives inaccurate upstream speeds, above that of the config.
__________________
Join Date: Jul 2008
Location: Coventry Cab CV826
Services: 300Mb /20mb, V6 box X2, Phone XL Talk unlimited and mobile x4. SH3 modem mode with Asus RT-N66U
roughbeast is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2017, 21:11   #4
General Maximus
C/O Felix Legion
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + L TV + 350mbit BB + Sky+HD
Posts: 6,584
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
Re: VM speed test software gone wrong

__________________
Join the Mockingjay, join the fight
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2017, 21:36   #5
Skie
a giant headend
 
Join Date: Jan 2011
Location: Liverpool
Posts: 992
Skie has reached the bronze age
Skie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze age
Re: VM speed test software gone wrong

What software are you talking about?
Skie is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:58.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.