Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | [Update] Windows 10 Discussion

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Computers & IT > General IT Discussion

[Update] Windows 10 Discussion
Reply
 
Thread Tools
Old 10-04-2017, 20:40   #1831
pip08456
Sad Doig Fan!
 
pip08456's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Barry South Wales
Age: 61
Services: As I spend little time at home have an arrangemet to use a neighbours SKY connection for a small fee
Posts: 6,393
pip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze array
pip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze array
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Quote:
Originally Posted by admars View Post
my pc running tech preview can't have privacy changed down to basic, so I may ditch it on that, which is a shame. I've set it back to basic on the laptop, sure I did that before, so maybe ppl are right and it does get reverted by M$ after an update. Data is the new currency after all
Just insatll and run spybot anti beacon from the link given above, job done.
pip08456 is online now   Reply With Quote
Advertisement
Old 10-04-2017, 20:41   #1832
LSainsbury
cf.mega poster
 
Join Date: Sep 2003
Location: Near Hungerford, West Berkshire
Services: TV: Sky HD, Landline: BT, Mobile: Orange, Internet: Quite Slow!
Posts: 6,875
LSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronze
LSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronze
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Windows 10 Question:

Can you still install Windows 10 from scratch (ISO download) and get it to activate...or do you need to upgrade a Win 7 installation? I know the freebie upgrade period has long since expired but I sure I read somewhere where was a way to install W10 and activate it.

Any ideas?
__________________
Cheers,
Lee


Please take a look at my photography site and leave me some feedback.
LSainsbury is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 20:44   #1833
pip08456
Sad Doig Fan!
 
pip08456's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Barry South Wales
Age: 61
Services: As I spend little time at home have an arrangemet to use a neighbours SKY connection for a small fee
Posts: 6,393
pip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze array
pip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze array
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Quote:
Originally Posted by LSainsbury View Post
Windows 10 Question:

Can you still install Windows 10 from scratch (ISO download) and get it to activate...or do you need to upgrade a Win 7 installation? I know the freebie upgrade period has long since expired but I sure I read somewhere where was a way to install W10 and activate it.

Any ideas?
Yes if you have a key, look on a well known auction site where keys can be purchased for about 4.00.
pip08456 is online now   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 21:20   #1834
LSainsbury
cf.mega poster
 
Join Date: Sep 2003
Location: Near Hungerford, West Berkshire
Services: TV: Sky HD, Landline: BT, Mobile: Orange, Internet: Quite Slow!
Posts: 6,875
LSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronze
LSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronze
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Quote:
Originally Posted by pip08456 View Post
Yes if you have a key, look on a well known auction site where keys can be purchased for about 4.00.
What about an existing key? Will the original PC get deactivated or will it just moan that it's already in use as it's tied to the original PC?
__________________
Cheers,
Lee


Please take a look at my photography site and leave me some feedback.
LSainsbury is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 21:48   #1835
pip08456
Sad Doig Fan!
 
pip08456's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Barry South Wales
Age: 61
Services: As I spend little time at home have an arrangemet to use a neighbours SKY connection for a small fee
Posts: 6,393
pip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze array
pip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze array
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Quote:
Originally Posted by LSainsbury View Post
What about an existing key? Will the original PC get deactivated or will it just moan that it's already in use as it's tied to the original PC?
The only existing key which will work is a Windows 10 key. If you are referring to a windows 7 or 8 key then you lost the free upgrade and need a W10 key.
pip08456 is online now   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 21:52   #1836
LSainsbury
cf.mega poster
 
Join Date: Sep 2003
Location: Near Hungerford, West Berkshire
Services: TV: Sky HD, Landline: BT, Mobile: Orange, Internet: Quite Slow!
Posts: 6,875
LSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronze
LSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronzeLSainsbury is cast in bronze
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Quote:
Originally Posted by pip08456 View Post
The only existing key which will work is a Windows 10 key. If you are referring to a windows 7 or 8 key then you lost the free upgrade and need a W10 key.

No - I mean using an existing W10 key or two computers...
__________________
Cheers,
Lee


Please take a look at my photography site and leave me some feedback.
LSainsbury is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 22:01   #1837
pip08456
Sad Doig Fan!
 
pip08456's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Barry South Wales
Age: 61
Services: As I spend little time at home have an arrangemet to use a neighbours SKY connection for a small fee
Posts: 6,393
pip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze array
pip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze array
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Depends what type of key you have. If it is just for 1 PC then that's all you can use it for. If it is for multiple ones then yes you can do it.

If for 1 only then that will be the original one it was installed on.
pip08456 is online now   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 22:21   #1838
admars
cf.mega poster
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,250
admars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of societyadmars is a pillar of society
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Quote:
Just insatll and run spybot anti beacon from the link given above, job done.
oh, ok, thanks, I didn't think that worked on the tech preview, i thought the spybot thing was a quick and easy way of changing the settings in retail version, I'll give it a go.
admars is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 23:53   #1839
pip08456
Sad Doig Fan!
 
pip08456's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Barry South Wales
Age: 61
Services: As I spend little time at home have an arrangemet to use a neighbours SKY connection for a small fee
Posts: 6,393
pip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze array
pip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze arraypip08456 has a bronze array
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Quote:
Originally Posted by admars View Post
oh, ok, thanks, I didn't think that worked on the tech preview, i thought the spybot thing was a quick and easy way of changing the settings in retail version, I'll give it a go.
Spybot anti beacon works on all variants of W10.
pip08456 is online now   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 08:43   #1840
mart44
Occasional poster
 
Join Date: Jan 2004
Location: South of England
Posts: 252
mart44 has entered a golden reputation eramart44 has entered a golden reputation eramart44 has entered a golden reputation eramart44 has entered a golden reputation eramart44 has entered a golden reputation eramart44 has entered a golden reputation eramart44 has entered a golden reputation eramart44 has entered a golden reputation eramart44 has entered a golden reputation eramart44 has entered a golden reputation eramart44 has entered a golden reputation era
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Quote:
Originally Posted by Hom3r View Post
My work PC has been updated to the latest revision (16.x) IIRC.

I has removed the ability to adjust the font sizes in open windows.

The only way to make them bigger is use magnification, but this messes up the icon sizes. (Advanced Display options has been removed)

Even the IT guy can't see how to adjust this.
Hello Hom3r - I downloaded and used a .reg file as described in 'Option 2' in the Windows 10 Forums page linked to below. My icon text size is now 11, which is about right for me. I read a program called 'Winaero Tweaker' also has settings within it to adjust the text (only) size.

https://www.tenforums.com/tutorials/...dows-10-a.html
mart44 is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 17:33   #1841
Maggy J
The Invisible Woman
Cable Forum Team
 
Maggy J's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: between Portsmouth and Southampton.
Age: 65
Services: VM XL TV,50 MB VM BB,VM landline, Tivo
Posts: 37,597
Maggy J has a golden auraMaggy J has a golden auraMaggy J has a golden auraMaggy J has a golden aura
Maggy J has a golden auraMaggy J has a golden auraMaggy J has a golden auraMaggy J has a golden auraMaggy J has a golden auraMaggy J has a golden auraMaggy J has a golden auraMaggy J has a golden aura
Re: [Update] Windows 10 Discussion

So I updated to the recent version and couldn't find the screen
saver... I typed it into the search panel over and over and it kept saying there was no screen saver. I had to go online to actually get the answer.. because MS has decided to really hide the control panel right at the bottom of the Lock screen panel. Idiots!
__________________
Growing older is compulsory,growing up is optional.
Maggy J is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 17:53   #1842
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Cambridgeshire
Posts: 10,162
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Right click on START should give you quick access to the old control panel unless that is now removed.

I didn't think people used screen savers ant more.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 20:04   #1843
Dave42
cf.mega poster
 
Dave42's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Jarrow Tyne & Wear
Services: V.I.P 120 tivo and v+
Posts: 4,390
Dave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze array
Dave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze arrayDave42 has a bronze array
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Quote:
Originally Posted by SnoopZ View Post
Right click on START should give you quick access to the old control panel unless that is now removed.

I didn't think people used screen savers ant more.
there replaced that with settings got to type control panel in search for old one
Dave42 is online now   Reply With Quote
Old 26-04-2017, 23:31   #1844
MalteseFalcon
cf.mega poster
 
MalteseFalcon's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Deepest pits of Hell
Age: 33
Posts: 4,768
MalteseFalcon is cast in bronzeMalteseFalcon is cast in bronzeMalteseFalcon is cast in bronzeMalteseFalcon is cast in bronze
MalteseFalcon is cast in bronzeMalteseFalcon is cast in bronzeMalteseFalcon is cast in bronzeMalteseFalcon is cast in bronzeMalteseFalcon is cast in bronzeMalteseFalcon is cast in bronzeMalteseFalcon is cast in bronzeMalteseFalcon is cast in bronze
Send a message via AIM to MalteseFalcon
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Getting the creators build overnight. The update was forced on me, got a message on my laptop when I got home today from work saying it had been installed, but we need to restart to finish some odd jobs. Chose to do it overnight. Hope it works fine.
__________________
http://www.cableforum.co.uk/gifs/sigpic84934_2.gif
MalteseFalcon is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2017, 08:51   #1845
Sirius
#HadEnoughOfWin10
 
Sirius's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 16,300
Sirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver bling
Sirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver bling
Re: [Update] Windows 10 Discussion

Quote:
Originally Posted by Dave42 View Post
there replaced that with settings got to type control panel in search for old one
It's these petty little changes that really gets my back up. They need to fix the bigger issues instead of little things like this. Biggest issue for me is still the forced downloads and install's of updates. They make big mistakes with there updates which they then take days and weeks to fix. I prefer to download updates ONLY after i have seen evidence that they have not messed up. That way i am not trying to fix problems they have created because they don't test there updates properly.

Please please please someone fix Elite so it runs on Linux. I hate having to duel boot between Linux and Windows poo at the moment.
__________________
Proud to have voted LEAVE and Proud to have not voted for Corbyn the IRA supporter
Sirius is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:44.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.