Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Higher Latency after 100MB->200MB upgrade

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

Higher Latency after 100MB->200MB upgrade
Reply
 
Thread Tools
Old 25-11-2017, 22:53   #1
phoenix__
cf.member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 42
phoenix__ is an unknown quantity at this point
Higher Latency after 100MB->200MB upgrade

Hi all,

I've just been upgraded from 100MB to 200MB, which required a swap from the superhub1 to superhub 3 (both in modem mode).

Whilst I don't have a real issue with download speed I'm getting (100MB was almost always 100MB, 200MB is often nearer to 180MB) the latency even to the default gateway has significantly increased. I've gone from ~8ms to ~14ms - as can be seen in the attached smokeping image.

The thinkbroadband quality monitor also shows a deterioration in average latency from https://www.thinkbroadband.com/broad...f70-23-11-2017 to https://www.thinkbroadband.com/broad...14c-25-11-2017

The regular spikes of maximum latency on the first image are expected (I have a regular cron job that consumes high bandwidth) however since the upgrade, these are no longer identifiable.

Downstream channel stats look OK:
Chn Freq Power SNR Modulation Channel ID
1 298750000 3 40.3 256 qam 21
2 322750000 3 40.9 256 qam 24
3 314750000 2.9 40.3 256 qam 23
4 306750000 3.4 40.3 256 qam 22
5 290750000 3.2 40.3 256 qam 20
6 282750000 3.2 40.3 256 qam 19
7 274750000 2.9 40.3 256 qam 18
8 266750000 3.2 40.3 256 qam 17
9 258750000 2.7 40.3 256 qam 16
10 250750000 2.7 40.9 256 qam 15
11 242750000 3 40.3 256 qam 14
12 234750000 2.7 40.3 256 qam 13
13 226750000 3.5 40.9 256 qam 12
14 218750000 3.2 40.9 256 qam 11
15 210750000 3 40.3 256 qam 10
16 202750000 3.4 40.9 256 qam 9
17 194750000 3 40.3 256 qam 8
18 186750000 3.5 40.3 256 qam 7
19 178750000 3.7 40.9 256 qam 6
20 170750000 3.5 40.9 256 qam 5
21 162750000 3.7 40.9 256 qam 4
22 154750000 3.5 40.3 256 qam 3
23 146750000 3.7 40.3 256 qam 2
24 138750000 3.7 40.3 256 qam 1

As do upstream:
Channel Freq Mode Power Mod Bandwidth Symbol Rate
50 39400000 ATDMA 46.5 16 qam 6400000 5120
49 46200000 ATDMA 46.5 16 qam 6400000 5120

Anyone got any thoughts?

Cheers,
Attached Images
File Type: png DefaultGW_last_108000.png (46.4 KB, 13 views)
phoenix__ is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 26-11-2017, 21:28   #2
nallar
cf.member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 15
nallar is an unknown quantity at this point
Re: Higher Latency after 100MB->200MB upgrade

That's normal for a hub 3, unfortunately. http://community.virginmedia.com/t5/...e/td-p/3271492

You could call up and try to get a hub 2ac. No guarantee that'll work.
nallar is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:14.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.