Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | speedtest.net

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

speedtest.net
Reply
 
Thread Tools
Old 08-05-2012, 17:54   #1
smallclone
cf.geek
 
Join Date: Dec 2007
Location: CF24
Services: M tv Broadband 150Mb/s. TiVo
Posts: 694
smallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nice
speedtest.net

This site gives my speed at 20mb/s

I have tried 3 others and they give my speed at 57MB/s which is what I pay for.

So which one(s) are right?

Thanks
smallclone is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 08-05-2012, 18:20   #2
boroboi
cf.geek
 
Join Date: Mar 2005
Location: Middlesbrough [TS10]
Age: 30
Services: TT Fibre Large 78mbit
Posts: 964
boroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quadsboroboi has a fine set of Quads
Re: speedtest.net

Well if one server shoes you 20, and another shows you 57, then the one thats showing less obviously isn't able to give you the bandwidth you need to max your connection out.

If you are getting 57 on another, then 57 is what you are getting. The best way to check is to go to gamershell.com and dowload 3 or 4 large files simultaneously, then add up the totals. If they come near to or over 6MB/s then everything is fine, just noticed you're on 60 not 50, so you should be getting close to around 7.5 (will be less with overheads)
boroboi is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 18:57   #3
smallclone
cf.geek
 
Join Date: Dec 2007
Location: CF24
Services: M tv Broadband 150Mb/s. TiVo
Posts: 694
smallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nice
Re: speedtest.net

Tried gamershell but it kept saying my authentication was not valid or something.

Why would downloading files tell em anything about speeds anwyay?
smallclone is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 19:09   #4
deathtrap3000
cf.geek
 
deathtrap3000's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: London
Services: V+ HD XL BT Infinity 80mbps
Posts: 546
deathtrap3000 will become famous soon enoughdeathtrap3000 will become famous soon enoughdeathtrap3000 will become famous soon enough
Re: speedtest.net

Quote:
Originally Posted by smallclone View Post
Why would downloading files tell em anything about speeds anwyay?
Its the most accurate way to find out your download speed.
deathtrap3000 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 19:18   #5
qasdfdsaq
cf. mega noob
 
qasdfdsaq's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,207
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
Re: speedtest.net

No it isn't.
qasdfdsaq is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 19:25   #6
smallclone
cf.geek
 
Join Date: Dec 2007
Location: CF24
Services: M tv Broadband 150Mb/s. TiVo
Posts: 694
smallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nice
Re: speedtest.net

Quote:
Originally Posted by deathtrap3000 View Post
Its the most accurate way to find out your download speed.
So how do I do this (other than gamershell)?
smallclone is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 21:09   #7
RealDiamond
Keeping it Real
 
Join Date: Jan 2006
Location: Bournemouth
Services: Free^60meg No, Free^30meg Yes, TV M, Phone M. Running Kubuntu 12.04+Chromium Browser On Free laptop
Posts: 457
RealDiamond is just really niceRealDiamond is just really niceRealDiamond is just really niceRealDiamond is just really niceRealDiamond is just really niceRealDiamond is just really nice
Re: speedtest.net

Quote:
Originally Posted by smallclone View Post
So how do I do this (other than gamershell)?
Thinkbroadband.com has 1GB test files to download over multi ports on servers.
Kick every body else of your BB and disconnect every other PC or other device.
Connect to Router (or super hub in modem mode) via Hardwired ethernet via lap top or desktop PC.
Select and download 3 files. one on each port then add up the values or use a bandwidth monitor on your OS to get the total average.
RealDiamond is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 21:36   #8
smallclone
cf.geek
 
Join Date: Dec 2007
Location: CF24
Services: M tv Broadband 150Mb/s. TiVo
Posts: 694
smallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nicesmallclone is just really nice
Re: speedtest.net

Quote:
Originally Posted by RealDiamond View Post
Thinkbroadband.com has 1GB test files to download over multi ports on servers.
Kick every body else of your BB and disconnect every other PC or other device.
Connect to Router (or super hub in modem mode) via Hardwired ethernet via lap top or desktop PC.
Select and download 3 files. one on each port then add up the values or use a bandwidth monitor on your OS to get the total average.
What do you mean add up the values? What values?

It'll be 3GB downloaded won't it?
smallclone is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 21:58   #9
deathtrap3000
cf.geek
 
deathtrap3000's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: London
Services: V+ HD XL BT Infinity 80mbps
Posts: 546
deathtrap3000 will become famous soon enoughdeathtrap3000 will become famous soon enoughdeathtrap3000 will become famous soon enough
Re: speedtest.net

Quote:
Originally Posted by qasdfdsaq View Post
No it isn't.
What is then?
deathtrap3000 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 22:25   #10
qasdfdsaq
cf. mega noob
 
qasdfdsaq's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,207
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
Re: speedtest.net

UDP test.
qasdfdsaq is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 22:29   #11
Chad
cf.mega poster
 
Chad's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Edinburgh
Services: SKY Family, SKY Broadband Unlimited, YouView, Netflix, Amazon Instant Video, Boxnation
Posts: 4,649
Chad has a nice shiny starChad has a nice shiny star
Chad has a nice shiny starChad has a nice shiny starChad has a nice shiny starChad has a nice shiny starChad has a nice shiny star
Re: speedtest.net

Why don't Virgin offer a speed test service? Surely that would be the most accurate way for people to test their connection.

The Virgin engineer I had at my home 3 weeks ago used the following to test my broadband speed:

http://www.bbc.co.uk/iplayer/diagnostics
Chad is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 22:38   #12
qasdfdsaq
cf. mega noob
 
qasdfdsaq's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,207
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
Re: speedtest.net

Quite the opposite, ISP provided tests are the least accurate.

After all, people get internet connections to access the internet and ISP tests test everything except the internet.
qasdfdsaq is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 01:52   #13
RealDiamond
Keeping it Real
 
Join Date: Jan 2006
Location: Bournemouth
Services: Free^60meg No, Free^30meg Yes, TV M, Phone M. Running Kubuntu 12.04+Chromium Browser On Free laptop
Posts: 457
RealDiamond is just really niceRealDiamond is just really niceRealDiamond is just really niceRealDiamond is just really niceRealDiamond is just really niceRealDiamond is just really nice
Re: speedtest.net

Quote:
Originally Posted by smallclone View Post
What do you mean add up the values? What values?

It'll be 3GB downloaded won't it?
The speed values in MB/s of the 3 files.
RealDiamond is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 12:24   #14
babis3g
Cable Forum Spider
 
Join Date: Mar 2012
Location: London
Services: >100Mb<TV M+,TiVo 1T,V HD >Phone M
Posts: 483
babis3g is a splendid one to beholdbabis3g is a splendid one to beholdbabis3g is a splendid one to beholdbabis3g is a splendid one to beholdbabis3g is a splendid one to beholdbabis3g is a splendid one to beholdbabis3g is a splendid one to beholdbabis3g is a splendid one to beholdbabis3g is a splendid one to behold
Re: speedtest.net

speedtest.net will not show me correct speed from time to time
babis3g is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 12:43   #15
Chad
cf.mega poster
 
Chad's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Edinburgh
Services: SKY Family, SKY Broadband Unlimited, YouView, Netflix, Amazon Instant Video, Boxnation
Posts: 4,649
Chad has a nice shiny starChad has a nice shiny star
Chad has a nice shiny starChad has a nice shiny starChad has a nice shiny starChad has a nice shiny starChad has a nice shiny star
Re: speedtest.net

Quote:
Originally Posted by qasdfdsaq View Post
Quite the opposite, ISP provided tests are the least accurate.

After all, people get internet connections to access the internet and ISP tests test everything except the internet.
I, personally, would like a facility provided by Virgin where I can check my upload and download speeds. 3rd party sites can be very erratic. I pay Virgin to provide my services, and want to be able to check with them directly that my connection is working as I expect.
Chad is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:47.


Server: gallium.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 2
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.