Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Speed Test

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

Speed Test
Reply
 
Thread Tools
Old 13-04-2012, 06:48   #1
hansi
cf.geek
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 747
hansi is on a distinguished roadhansi is on a distinguished road
Speed Test

When checking my speed, which server should I be using? I know it used to be Maidenhead,, is it still that one?
hansi is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 13-04-2012, 07:05   #2
jb66
cf.mega poster
 
jb66's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4,884
jb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze array
jb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze array
Re: Speed Test

London namesco, but tbh ll speedtest servers are being hammered with 100meg now, it's hard to find a decent one
__________________
"The postings on this site are my own and don't necessarily represent Virgin Media's positions, strategies or opinions."
jb66 is online now   Reply With Quote
Old 13-04-2012, 12:36   #3
craigj2k12
Sell me this pen....
Snake Champion
 
craigj2k12's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Stafford
Posts: 4,217
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
Re: Speed Test

Quote:
Originally Posted by jb66 View Post
London namesco, but tbh ll speedtest servers are being hammered with 100meg now, it's hard to find a decent one
Not true... its VMs network thats being hammered with 100mb users, the speedtest servers are showing accurate results
craigj2k12 is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2012, 12:46   #4
jb66
cf.mega poster
 
jb66's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4,884
jb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze array
jb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze array
Re: Speed Test

how can you prove that
__________________
"The postings on this site are my own and don't necessarily represent Virgin Media's positions, strategies or opinions."
jb66 is online now   Reply With Quote
Old 13-04-2012, 13:48   #5
craigj2k12
Sell me this pen....
Snake Champion
 
craigj2k12's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Stafford
Posts: 4,217
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
Re: Speed Test

testing to the same servers from other ISPs, ive seen the namesco server hit 600mbit from a leased line, and it struggles to hit 100 from a VM connection
craigj2k12 is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2012, 22:00   #6
General Maximus
Phoenix Legions
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + L TV + 200mbit BB + Sky+HD
Posts: 5,738
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
Re: Speed Test

it looks like I have had my ass stm'd but i dont know why because i have downloaded absolutely 0000000000000000000 this evening.





Just tried 4 other servers and they are all the same. Newsgroups time.............

Newsgroups isnt going to give me a reliable picture of speed because it wont go above 40k/sec; there is some serious traffic shaping going on.
__________________
Join the Mockingjay, join the fight
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2012, 22:09   #7
Gadgie
cf.addict
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fife
Services: Virgin Media Phone, 10Meg Internet & TV & phone package.
Posts: 244
Gadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really nice
Send a message via MSN to Gadgie
Re: Speed Test

This is the best Ive had tonight, and we are now on 60Mb.

http://www.speedtest.net/result/1892948356.png
Gadgie is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2012, 22:15   #8
craigj2k12
Sell me this pen....
Snake Champion
 
craigj2k12's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Stafford
Posts: 4,217
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
Re: Speed Test

Quote:
Originally Posted by General Maximus View Post
it looks like I have had my ass stm'd but i dont know why because i have downloaded absolutely 0000000000000000000 this evening.





Just tried 4 other servers and they are all the same. Newsgroups time.............

Newsgroups isnt going to give me a reliable picture of speed because it wont go above 40k/sec; there is some serious traffic shaping going on.
may they did their maths wrong again. Remeber when they tried to change the max traffic rate on 100mb customers from 100.24 to 110 and they changed it to 1.1mb
craigj2k12 is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2012, 21:26   #9
Gadgie
cf.addict
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fife
Services: Virgin Media Phone, 10Meg Internet & TV & phone package.
Posts: 244
Gadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really nice
Send a message via MSN to Gadgie
Re: Speed Test

Not sure why, but ever since we got upgraded to 60Mb, the best speed I have recorded is 20Mb, and it seems to be constant at that?
Gadgie is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2012, 21:44   #10
Zee
User
 
Join Date: Mar 2006
Location: North West London
Age: 27
Services: BT Infinity Option 2, BT Talk Unlimited, Three PAYG, Giffgaff PAYG, Sky TV Entertainment Package
Posts: 2,962
Zee has reached the bronze age
Zee has reached the bronze ageZee has reached the bronze ageZee has reached the bronze ageZee has reached the bronze ageZee has reached the bronze age
Re: Speed Test

www.vmspeed.com is a good one
Zee is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2012, 01:36   #11
Sherlock Holmes
Inactive
 
Join Date: Apr 2012
Services: Virgin Media 60MB XL Broadband, XL TV with TiVo, XL phone.
Posts: 44
Sherlock Holmes is on a distinguished roadSherlock Holmes is on a distinguished road
Re: Speed Test

Quote:
Originally Posted by Zee View Post
www.vmspeed.com is a good one
Agree.

London namesco is the most consistent on speedtest.net for me.
Sherlock Holmes is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2012, 10:29   #12
Sirius
Cannot be arsed anymore
 
Sirius's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 16,137
Sirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver bling
Sirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver blingSirius has a lot of silver bling
Re: Speed Test

Quote:
Originally Posted by General Maximus View Post
it looks like I have had my ass stm'd but i dont know why because i have downloaded absolutely 0000000000000000000 this evening.





Just tried 4 other servers and they are all the same. Newsgroups time.............

Newsgroups isnt going to give me a reliable picture of speed because it wont go above 40k/sec; there is some serious traffic shaping going on.
It happened to me 3 nights in a row

I have been recording my usage and i will be sending it in shortly with a complaint. I was stm'd the second night because i downloaded 2 gig, 3rd night it was 1 .7 gig. I am about to leave for Birmingham for a meeting and i expect to be STM'd when i return even thou my pc will be off. I have checked my wireless and no one is logged into it.
__________________
Proud to have voted LEAVE
Sirius is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2012, 11:11   #13
kwikbreaks
Escapee
 
Join Date: May 2010
Services: Plusnet FTTC, FoxSat HDR for TV, Vonage VOIP.
Posts: 2,082
kwikbreaks has reached the bronze age
kwikbreaks has reached the bronze agekwikbreaks has reached the bronze agekwikbreaks has reached the bronze agekwikbreaks has reached the bronze agekwikbreaks has reached the bronze agekwikbreaks has reached the bronze agekwikbreaks has reached the bronze agekwikbreaks has reached the bronze age
Re: Speed Test

Quote:
Originally Posted by Sirius View Post
It happened to me 3 nights in a row

I have been recording my usage and i will be sending it in shortly with a complaint. I was stm'd the second night because i downloaded 2 gig, 3rd night it was 1 .7 gig. I am about to leave for Birmingham for a meeting and i expect to be STM'd when i return even thou my pc will be off. I have checked my wireless and no one is logged into it.
Sounds daft but what are you using earlier in the day?

The reason I ask is because on my 10Mbps which was a downgrade from 50Mbps so on DOCSIS3 I can download whatever I like (I have done maybe 15GB or more on occasions) before 4pm with no STM at all but soon after 4pm even pretty trivial usage results in it being STM'd if I did clobber it early on.
kwikbreaks is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2012, 21:37   #14
Gadgie
cf.addict
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fife
Services: Virgin Media Phone, 10Meg Internet & TV & phone package.
Posts: 244
Gadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really niceGadgie is just really nice
Send a message via MSN to Gadgie
Re: Speed Test

Just tried that V/M shown above, and I'm still not even getting 20Mb, let alone the 60Mb I'm paying for?
Gadgie is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2012, 01:17   #15
mike24
cf.addict
 
mike24's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Southsea
Services: super hub 2, 50Mbps, TiVo 500MB Tv, phone
Posts: 137
mike24 will become famous soon enoughmike24 will become famous soon enoughmike24 will become famous soon enough
Smile Re: Speed Test

http://http://www.moneysupermarket.c...ls/speed-test/
I obtained the best speed result
download 30.3Mbps upload 30.2

michael
mike24 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:34.


Server: lithium.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 2
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.