Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | SM4 area very poor performance

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

SM4 area very poor performance
Reply
 
Thread Tools
Old 04-03-2012, 21:36   #1
ccarmock
cf.geek
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 582
ccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to behold
SM4 area very poor performance

Is anyone else here int he SM4 area havign bad performance this weekend?

I have a 50 Mb/s business connectiont hat has been all but unusable. Initially business faults suspected a duff Business Superhub and were going to send the on-call engineer to me yesterday evening.

This was after they tried to move me from one upstream to another, which didn't help.

I then got a call back to say that one of his colleages has seen very high network utilisation and this is almost certainly the problem.

This is todays Thinkbroadband graph:-




This is yesterdays:-

ccarmock is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 04-03-2012, 22:42   #2
craigj2k12
Sell me this pen....
Snake Champion
 
craigj2k12's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Stafford
Posts: 4,217
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
Re: SM4 area very poor performance

holy s.............. -uperhub

and I thought the business package got prioritised!

proves one thing though - VM are able to manually switch upstreams, just need to get a tech with half a brain. Is the business support team different to the normal one?
craigj2k12 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 08:58   #3
ccarmock
cf.geek
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 582
ccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to behold
Re: SM4 area very poor performance

As far as I am aware there is no prioritisation of business traffic. The SLA is different (24 hours) and they offer static IP addresses and a different support team.

Yes he switched me to a different upstream while I was on the phone. The Superhub didn't change the 'channel' associated with the upstream, but the upstream power level did change.

The business support team is different - all support is handled in the UK and often they will get you through to an engineer that will log in to the CMTS right there and then and check things out for you.

Usually performance is good - but something has happened recently that has totally killed it durign evenings & weekends. 100 Mb/s has just become available in my area so maybe the torrent addicts are at work.
ccarmock is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 09:00   #4
Andrewcrawford23
Inactive
 
Join Date: Aug 2005
Location: Scotland
Age: 34
Services: Virgin Media - XL Plus package with XXL broadband SKY HD Multiroom Freeview HD Freesat HD
Posts: 2,816
Andrewcrawford23 has reached the bronze age
Andrewcrawford23 has reached the bronze ageAndrewcrawford23 has reached the bronze ageAndrewcrawford23 has reached the bronze ageAndrewcrawford23 has reached the bronze age
Re: SM4 area very poor performance

Quote:
Originally Posted by craigj2k12 View Post
holy s.............. -uperhub

and I thought the business package got prioritised!

proves one thing though - VM are able to manually switch upstreams, just need to get a tech with half a brain. Is the business support team different to the normal one?
buisiness tech support is compeltely serperate i thin they have acces to other tools or can do more than what tech support for residential usere can do, second lien can swithc upstream but they genreally dnt want to do it
Andrewcrawford23 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 11:00   #5
qasdfdsaq
cf. mega noob
 
qasdfdsaq's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,207
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
Re: SM4 area very poor performance

Just the last of a number of very similar looking graphs this week.
qasdfdsaq is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 14:33   #6
craigj2k12
Sell me this pen....
Snake Champion
 
craigj2k12's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Stafford
Posts: 4,217
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
Re: SM4 area very poor performance

maybe they are shoving everyone in an area onto one upstream to free the other upstream(s) for bonding?
craigj2k12 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 16:47   #7
Andrewcrawford23
Inactive
 
Join Date: Aug 2005
Location: Scotland
Age: 34
Services: Virgin Media - XL Plus package with XXL broadband SKY HD Multiroom Freeview HD Freesat HD
Posts: 2,816
Andrewcrawford23 has reached the bronze age
Andrewcrawford23 has reached the bronze ageAndrewcrawford23 has reached the bronze ageAndrewcrawford23 has reached the bronze ageAndrewcrawford23 has reached the bronze age
Re: SM4 area very poor performance

Quote:
Originally Posted by craigj2k12 View Post
maybe they are shoving everyone in an area onto one upstream to free the other upstream(s) for bonding?
i thought it was they just had to do a lien card change so yeah you might get switched but once the psyhcila card was changed ythey could mvoe oyu back ingition would know the answer to that one better wherever he is
Andrewcrawford23 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 22:30   #8
craigj2k12
Sell me this pen....
Snake Champion
 
craigj2k12's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Stafford
Posts: 4,217
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
craigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appealcraigj2k12 has a bronzed appeal
Re: SM4 area very poor performance

i think you misunderstood what i said
craigj2k12 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 22:35   #9
ccarmock
cf.geek
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 582
ccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to behold
Re: SM4 area very poor performance

Well another evening of unusable business service. Was getting around 0.5 Mb/s earlier, but no service at all right now.

Business faults tell me this is now with the edge network planning team and to call back tomorrow

Hhm we'll see!
ccarmock is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 18:19   #10
MagicUK
cf.member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 68
MagicUK is on a distinguished roadMagicUK is on a distinguished road
Re: SM4 area very poor performance

no probs within sm5 if that helps.



---------- Post added at 18:19 ---------- Previous post was at 18:17 ----------

My Broadband Ping
MagicUK is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 21:17   #11
ccarmock
cf.geek
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 582
ccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to behold
Re: SM4 area very poor performance

That looks good Magic - hopefully it'll stay that way for you. Still dire here - though it's actually working so far this evening - getting around 4-6 Mb/s on the 50 Mb/s business service. Still with IP edge network planning I'm told.
ccarmock is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 01:13   #12
ccarmock
cf.geek
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 582
ccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to behold
Re: SM4 area very poor performance

Well Virgin Media Business still haven't addressed the issues in SM4:-




They tell me the 24 hour SLA for fix doesn't apply to this... hm selective SLA then!
ccarmock is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 02:00   #13
leexgx
cf.member
 
Join Date: May 2007
Services: VM 100mb/5mb, Linksys E3200 super fast router, cable tv
Posts: 84
leexgx is an unknown quantity at this point
Re: SM4 area very poor performance

not bad that thinkbroadband ping log service, from the way it starts to lag up from 4:30pm looks like overloaded part of the network your on in your area not just SM4 as that cover an wide area (does virgin have any type of QOS on the nodes so it drops speed instead of packets like BT do)
leexgx is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 18:59   #14
MagicUK
cf.member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 68
MagicUK is on a distinguished roadMagicUK is on a distinguished road
Re: SM4 area very poor performance

just upgraded to 100mb speeds and speeds are still flying.
MagicUK is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 22:31   #15
ccarmock
cf.geek
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 582
ccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to beholdccarmock is a splendid one to behold
Re: SM4 area very poor performance

Magic are you also in SM4? Maybe it's just the CMTS I am on.

Does anyone know - is a given CMTS tied to serving customers on a given group of cabinets? I guess congestion could be either on the 'cable' side of the CMTS or it's connection into the Virgin network could become congested.

What I was able to glean from the faults engineer that did the tests for me I am on CMTS nmal18-2-0 and on cable 8/0/0. Would this serve one optical node that would then feed a few cabinets in a small region? I was on Upstream 1 and was moved to upstream 2 as that was slightly less congested, though I believe it's downstream congestion I am suffering. When I can do a speed test I find at peak times I will get around 0.5 to say 4 Mb/s down but around 5.5 Mb/s up. Being on the business service for 50 Mb/s my upstream profile is set to 5.7 Mb/s.

After escalating to the CEO's office after a week of 'no ETA' I am now told that they have escalated this and planning will be complete tomorrow with an ETA to be implemented by Friday.
ccarmock is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:55.


Server: lithium.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 2
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.