Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)
Reply
 
Thread Tools
Old 10-03-2011, 20:28   #61
Ignitionnet
Pragmatist
 
Ignitionnet's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Leeds, West Yorkshire
Age: 39
Posts: 13,996
Ignitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny stars
Ignitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny stars
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Or someone maxed out the line or there was a burst of traffic for a single ping interval.

Did the spike cause problems with your service?
Ignitionnet is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 10-03-2011, 21:39   #62
Chrysalis
VMNG300 RIP!!!
 
Join Date: Sep 2003
Location: Leics
Age: 38
Services: *-Sky 80/20-*
Posts: 11,834
Chrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze array
Chrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze array
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

In my opinion VM have 2 prime reasons for pushing out the superhub neither to do with capability of delivering 100mbit.

1 - making easier for tech support staff.
2 - ability to remotely control the device.
Chrysalis is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2011, 21:45   #63
zekeisaszekedoes
Permanently Banned
 
Join Date: Jan 2011
Location: Hampshire, UK
Age: 33
Services: 30Mb Broadband (XL), 2TB TiVo (M+), Samsung Galaxy Ace (M), POTS Landline (M).
Posts: 823
zekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond repute
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by Ignitionnet View Post
Did the spike cause problems with your service?
Wasn't using it at the time so couldn't say. But Super Hub "lock ups" which appear and disappear for short times were common last time, so I guess that's what it looks like on the graph.

Quote:
Originally Posted by Chrysalis View Post
2 - ability to remotely control the device.
I'm sure if you changed every single password (web GUI/telnet/other) they wouldn't be able to do that.
zekeisaszekedoes is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2011, 21:49   #64
Peter_
Permanently Banned
 
Join Date: Jan 2009
Location: In a world of no buffering!!
Services: Samsung V+ XL TV XL Phone 30Mb Superhub Samsung Galaxy 3 32GB sd card In a world of no buffering!
Posts: 20,915
Peter_ is seeing silvered starsPeter_ is seeing silvered starsPeter_ is seeing silvered starsPeter_ is seeing silvered starsPeter_ is seeing silvered starsPeter_ is seeing silvered stars
Peter_ is seeing silvered starsPeter_ is seeing silvered starsPeter_ is seeing silvered starsPeter_ is seeing silvered starsPeter_ is seeing silvered starsPeter_ is seeing silvered stars
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by Chrysalis View Post
In my opinion VM have 2 prime reasons for pushing out the superhub neither to do with capability of delivering 100mbit.

1 - making easier for tech support staff.
2 - ability to remotely control the device.
You do realise that you have to tick remote management yourself in the Superhub.
Peter_ is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2011, 22:45   #65
Ignitionnet
Pragmatist
 
Ignitionnet's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Leeds, West Yorkshire
Age: 39
Posts: 13,996
Ignitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny stars
Ignitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny stars
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by zekeisaszekedoes View Post
Wasn't using it at the time so couldn't say. But Super Hub "lock ups" which appear and disappear for short times were common last time, so I guess that's what it looks like on the graph.
Would expect a lock up to look like packet loss rather than a 140ms latency spike.

Be interesting to see a report from someone who sees the issue.
Ignitionnet is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2011, 22:56   #66
Chrysalis
VMNG300 RIP!!!
 
Join Date: Sep 2003
Location: Leics
Age: 38
Services: *-Sky 80/20-*
Posts: 11,834
Chrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze array
Chrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze array
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by Masque View Post
You do realise that you have to tick remote management yourself in the Superhub.
not for VM to send updates down to it.
Chrysalis is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 01:07   #67
TheDon
Inactive
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,570
TheDon has reached the bronze age
TheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze age
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

My graph, 50meg, Birmingham:

[img]Download Failed (1)[/img]

Not too bad.
TheDon is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 10:16   #68
pabscars
Inactive
 
Join Date: Oct 2008
Location: warrington
Age: 45
Services: TiVo, 75 Smeg Broadband
Posts: 2,199
pabscars has reached the bronze age
pabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze age
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by TheDon View Post
My graph, 50meg, Birmingham:



Not too bad.
Those spikes appear every hour or two, very strange.
pabscars is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 15:01   #69
TheDon
Inactive
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,570
TheDon has reached the bronze age
TheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze age
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

I have a feeling their caused by the samknows performance testing monitor. Both tests going off at the same time?
TheDon is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 15:10   #70
Chrysalis
VMNG300 RIP!!!
 
Join Date: Sep 2003
Location: Leics
Age: 38
Services: *-Sky 80/20-*
Posts: 11,834
Chrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze array
Chrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze array
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

maybe that port has tons of samknows testers VM and samknows piling them all up on a rare good port
Chrysalis is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 18:32   #71
Skie
a giant headend
 
Join Date: Jan 2011
Location: Liverpool
Posts: 992
Skie has reached the bronze age
Skie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze age
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)



Just had a bit of wonkyness from the superhub. The wifi died and needed resetting (hence the slither of packetloss) The wifi seemed to start acting up during the spike in average latency. Odd.
Skie is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 18:35   #72
pabscars
Inactive
 
Join Date: Oct 2008
Location: warrington
Age: 45
Services: TiVo, 75 Smeg Broadband
Posts: 2,199
pabscars has reached the bronze age
pabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze agepabscars has reached the bronze age
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by Ignitionnet View Post
There probably isn't another channel reachable to you at this time, would need physical network work.

The customer number bears no relation to the port you are on or the number of peeps on it.
Spot on Igni, checked today via CEO's office, whilst asking a few other questions.

If you look at my first graph (post No.1) where the latency increases at peak time, they said utilisation only reached 60% during that time, so as far as VM are concerned they cant see a problem or understand why my gaming is so pants, kind of makes me feel like a fraud to be honest but I'm not making it up when I say its pretty dire.





So for now I've asked to be downgraded to 30/3 to see if that makes any difference and I will just have to wait till Sky pull their finger out of their bums, and get me on their 20Mbps Unlimited offering.
pabscars is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2011, 01:07   #73
zekeisaszekedoes
Permanently Banned
 
Join Date: Jan 2011
Location: Hampshire, UK
Age: 33
Services: 30Mb Broadband (XL), 2TB TiVo (M+), Samsung Galaxy Ace (M), POTS Landline (M).
Posts: 823
zekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond repute
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by pabscars View Post
Those spikes appear every hour or two, very strange.
Not so much if he's using the Super Hub. Mine has done another couple of partials, and one very obvious complete packet blackout.



Well, there you have it. Steadily more conclusive proof of the Super Hub's inferiority, in my opinion. Skie's graph seems to back that up.

---------- Post added 12-03-2011 at 00:07 ---------- Previous post was 11-03-2011 at 22:24 ----------

Ripped out the Super Hub (no reply from Mark_W over at VM forums RE: new firmware pilot 2 days later) and dropped back the old Ambit 250/D-Link DIR-615 D2 w/DD-WRT combo. Instantly noticed much improved speed of retrieving webpages among other things. Enormous improvement. Older equipment = better service, just have to sit tight for the bridge mode I suppose.
zekeisaszekedoes is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2011, 02:01   #74
TheDon
Inactive
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,570
TheDon has reached the bronze age
TheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze ageTheDon has reached the bronze age
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by zekeisaszekedoes View Post
Not so much if he's using the Super Hub.
Nope no super hub here. Don't want to go near the thing until it gets a bridging mode.
TheDon is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2011, 13:10   #75
zekeisaszekedoes
Permanently Banned
 
Join Date: Jan 2011
Location: Hampshire, UK
Age: 33
Services: 30Mb Broadband (XL), 2TB TiVo (M+), Samsung Galaxy Ace (M), POTS Landline (M).
Posts: 823
zekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond reputezekeisaszekedoes has a reputation beyond repute
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by TheDon View Post
Nope no super hub here. Don't want to go near the thing until it gets a bridging mode.
Wise choice.
zekeisaszekedoes is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 members and 1 guests)
Jon22
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:11.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.