Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?
Reply
 
Thread Tools
Old 08-05-2010, 20:03   #1
Risco
The God of Hell and Fire
 
Join Date: Sep 2009
Location: Maidstone
Services: VIP; BB XL; TiVo 1TB; V+HD
Posts: 674
Risco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to behold
Smile Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

How are my signal levels?

Quote:
Frequency 299000000307000000315000000N/A Lock Status
(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)
Y/Y/YY/Y/YY/Y/YN/N/N Channel Id 575859N/A Modulation 256QAM256QAM256QAMN/A Symbol Rate
(Msym/sec)
6.9526.9526.952N/A Interleave Depth I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
N/A Power Level
(dBmV)
1.511.521.72N/A RxMER
(dB)
36.1736.1736.39N/A Correctable
Codewords
653920N/A Uncorrectable
Codewords
299273278N/A
Quote:
Cable Modem Upstream
US-1US-2US-3US-4 Channel Type 1.0N/AN/AN/A Channel ID 4N/AN/AN/A Frequency
(Hz)
37500000N/AN/AN/A Ranging Status SuccessN/AN/AN/A Modulation 16QAMN/AN/AN/A Symbol Rate
(KSym/sec)
2560N/AN/AN/A Mini-Slot Size 2N/AN/AN/A Power Level
(dBmV)
51.25N/AN/AN/A T1 Timeouts0 T2 Timeouts0000 T3 Timeouts16000 T4 Timeouts0000
Risco is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 08-05-2010, 20:18   #2
pip08456
Sad Doig Fan!
 
pip08456's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Barry South Wales
Age: 60
Services: As I spend little time at home have an arrangemet to use a neighbours VM connection for a small fee
Posts: 4,765
pip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appeal
pip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appeal
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

They're OK
pip08456 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 20:28   #3
Risco
The God of Hell and Fire
 
Join Date: Sep 2009
Location: Maidstone
Services: VIP; BB XL; TiVo 1TB; V+HD
Posts: 674
Risco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to behold
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

Quote:
Originally Posted by pip08456 View Post
They're OK
Thanks, I am using the Dlink router. What is the difference between the virgin firmware and Dlinks own?
Risco is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 20:40   #4
Andrewcrawford23
Inactive
 
Join Date: Aug 2005
Location: Scotland
Age: 34
Services: Virgin Media - XL Plus package with XXL broadband SKY HD Multiroom Freeview HD Freesat HD
Posts: 2,816
Andrewcrawford23 has reached the bronze age
Andrewcrawford23 has reached the bronze ageAndrewcrawford23 has reached the bronze ageAndrewcrawford23 has reached the bronze ageAndrewcrawford23 has reached the bronze age
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

Quote:
Originally Posted by Risco View Post
Thanks, I am using the Dlink router. What is the difference between the virgin firmware and Dlinks own?
not really much to be honest in fact i dnt think there is a difference apart from login name and default ssid

power levels are fine
Andrewcrawford23 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 23:04   #5
General Maximus
Phoenix Legions
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + L TV + 200mbit BB + Sky+HD
Posts: 5,738
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

best thing to do dude is to pop along to speedtest.net and run a test from the Maidenhead server. If everything is hunky dory you should you 50mbits down and 1.7 ish up, I always do
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 23:23   #6
Risco
The God of Hell and Fire
 
Join Date: Sep 2009
Location: Maidstone
Services: VIP; BB XL; TiVo 1TB; V+HD
Posts: 674
Risco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to behold
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

Speeds were ok during the day and steadily got worse.

Risco is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 23:27   #7
pip08456
Sad Doig Fan!
 
pip08456's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Barry South Wales
Age: 60
Services: As I spend little time at home have an arrangemet to use a neighbours VM connection for a small fee
Posts: 4,765
pip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appeal
pip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appeal
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

Quote:
Originally Posted by Risco View Post
Speeds were ok during the day and steadily got worse.

You've used sittingbourne use either London or Maidenhead.
pip08456 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 23:31   #8
Risco
The God of Hell and Fire
 
Join Date: Sep 2009
Location: Maidstone
Services: VIP; BB XL; TiVo 1TB; V+HD
Posts: 674
Risco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to behold
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

Ok more tests





The final one below is tested at 4:30pm

Risco is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 23:32   #9
Bricktop
cf.member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 90
Bricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathers
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

During the week 50mbs is good, but at the weekend its crap.
Bricktop is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 23:34   #10
Risco
The God of Hell and Fire
 
Join Date: Sep 2009
Location: Maidstone
Services: VIP; BB XL; TiVo 1TB; V+HD
Posts: 674
Risco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to behold
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

Quote:
Originally Posted by Bricktop View Post
During the week 50mbs is good, but at the weekend its crap.
So I need not worry?
Risco is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 23:37   #11
pip08456
Sad Doig Fan!
 
pip08456's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Barry South Wales
Age: 60
Services: As I spend little time at home have an arrangemet to use a neighbours VM connection for a small fee
Posts: 4,765
pip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appeal
pip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appealpip08456 has a bronzed appeal
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

Quote:
Originally Posted by Bricktop View Post
During the week 50mbs is good, but at the weekend its crap.
You can't really generalise like that



I've always found the London server to be the most consistant.
pip08456 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 23:49   #12
Bricktop
cf.member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 90
Bricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathers
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

when i download off newsgroups at the weekend my speed is an average half of what i get during the week.

weekend is when VM show there true service.
Bricktop is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2010, 00:00   #13
Risco
The God of Hell and Fire
 
Join Date: Sep 2009
Location: Maidstone
Services: VIP; BB XL; TiVo 1TB; V+HD
Posts: 674
Risco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to behold
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

Well this is the first day, so what is the concensus? Should I be worried?
Risco is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2010, 00:25   #14
Bricktop
cf.member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 90
Bricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathersBricktop has ruffled too many feathers
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

Quote:
Originally Posted by Risco View Post
Well this is the first day, so what is the concensus? Should I be worried?
<removed>
Bricktop is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2010, 01:40   #15
Risco
The God of Hell and Fire
 
Join Date: Sep 2009
Location: Maidstone
Services: VIP; BB XL; TiVo 1TB; V+HD
Posts: 674
Risco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to beholdRisco is a splendid one to behold
Re: Just got 50mb Broadband - Signal levels ok?

Just power cycled both modem and router, things seem fine now. Not convinced as it is late at night?

Risco is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:23.


Server: lithium.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 2
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.