Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)
Reply
 
Thread Tools
Old 06-01-2015, 17:12   #4876
Ignitionnet
Remainiac
 
Join Date: Jun 2008
Location: Leeds, West Yorkshire
Age: 39
Services: Pulse8 64/19 business VDSL, with SD-WAN, and phone line. Freeview TV.
Posts: 13,664
Ignitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny stars
Ignitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny stars
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by Blairhoyle View Post
Well what else is it?

If the hub lights change colour kick you out of the internet and all wireless connections surely that is a reboot?
Interesting.

Your reboots appeared to have caused my broadband, which isn't even on VM, to drop at exactly the same time and for exactly the same length of time.

Ignitionnet is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 06-01-2015, 17:42   #4877
Blairhoyle
cf.addict
 
Join Date: Aug 2011
Location: FK7 area - Scotland
Posts: 334
Blairhoyle is an unknown quantity at this point
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Upstream US-1 US-2 US-3 US-4
Channel Type 2.0 N/A N/A 2.0
Channel ID 5 N/A N/A 4
Frequency (Hz) 31000000 N/A N/A 37600000
Ranging Status Success N/A N/A Success
Modulation 16QAM N/A N/A 16QAM
Symbol Rate (Sym/sec) 5120000 N/A N/A 5120000
Mini-Slot Size 4 N/A N/A 4
Power Level (dBmV) 42.25 N/A N/A 42.25
T1 Timeouts 0 0 0 0
T2 Timeouts 0 0 0 0
T3 Timeouts 2 0 0 0
T4 Timeouts 0 0 0 0
Blairhoyle is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2015, 17:46   #4878
Ignitionnet
Remainiac
 
Join Date: Jun 2008
Location: Leeds, West Yorkshire
Age: 39
Services: Pulse8 64/19 business VDSL, with SD-WAN, and phone line. Freeview TV.
Posts: 13,664
Ignitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny stars
Ignitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny starsIgnitionnet has a pair of shiny stars
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

2 x T3 timeouts, zero T4s. Nothing that would've caused the connection to drop.
Ignitionnet is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2015, 17:47   #4879
qasdfdsaq
cf. mega noob
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,207
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by Blairhoyle View Post
Well what else is it?
Routing problems at ThinkBroadband, as you've already been told.
qasdfdsaq is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2015, 22:12   #4880
Blairhoyle
cf.addict
 
Join Date: Aug 2011
Location: FK7 area - Scotland
Posts: 334
Blairhoyle is an unknown quantity at this point
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by qasdfdsaq View Post
Routing problems at ThinkBroadband, as you've already been told.
OK, in your opinion, why with a SH1 does those red lines reboot the hub but doesn't do it with SH2?

as I said previously, the SH1 was constantly restarting - solid blue lights, then they would go out...top light flashes yellow, then they all come back on yellow followed by the top light turning blue and then I get internet access again.
Blairhoyle is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2015, 22:32   #4881
qasdfdsaq
cf. mega noob
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,207
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
qasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronzeqasdfdsaq is cast in bronze
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by Blairhoyle View Post
OK, in your opinion, why with a SH1 does those red lines reboot the hub
It does not.
qasdfdsaq is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2015, 22:47   #4882
Blairhoyle
cf.addict
 
Join Date: Aug 2011
Location: FK7 area - Scotland
Posts: 334
Blairhoyle is an unknown quantity at this point
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by qasdfdsaq View Post
It does not.
So was I imagining my internet dropping out all this time?!
Blairhoyle is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 09:00   #4883
Kushan
FORMER Virgin Media Staff
 
Kushan's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Warrington
Posts: 4,249
Kushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appeal
Kushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appeal
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by Blairhoyle View Post
So was I imagining my internet dropping out all this time?!
See this? This is my Virgin connection:

[img]Download Failed (1)[/img]

Now see this? This is a leased line that doesn't use a superhub:

[img]Download Failed (1)[/img]

Notice the same red lines? There was a much wider issue at those times, it might have affected your internet because it was clearly widespread enough to affect all routes to ThinkBroadband, but it wasn't a reboot.
__________________
My views are my own and in no way reflect those of Virgin Media.
Kushan is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 09:52   #4884
Synthetic
cf.geek
 
Join Date: Jul 2010
Location: Newcastle
Posts: 515
Synthetic is just really niceSynthetic is just really niceSynthetic is just really niceSynthetic is just really niceSynthetic is just really niceSynthetic is just really nice
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Confirmed as a TBB issue http://forums.thinkbroadband.com/new...qm-pinger.html

My graphs for a Plusnet, Sky and work connection all show it too.
Synthetic is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 09:54   #4885
Blairhoyle
cf.addict
 
Join Date: Aug 2011
Location: FK7 area - Scotland
Posts: 334
Blairhoyle is an unknown quantity at this point
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Quote:
Originally Posted by Kushan View Post
See this? This is my Virgin connection:



Now see this? This is a leased line that doesn't use a superhub:



Notice the same red lines? There was a much wider issue at those times, it might have affected your internet because it was clearly widespread enough to affect all routes to ThinkBroadband, but it wasn't a reboot.


It does seem that TBB have now confirmed its a problem at their end however here is graph of mine from 30th December 2014



I was on the internet most of that day, I still had the SH1 and all those drop outs resulted in me losing internet access. This was confirmed via the stats on my router status.

After the last 6 weeks of drop outs I thought yesterday would have been the same, I wasn't at home when I posted about it yesterday, now its confirmed as a TBB issue.
Blairhoyle is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 10:39   #4886
Sephiroth
Simples
 
Sephiroth's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: RG41
Services: Vivid 200;Hub 3 MM; ASUS RT-AC68U. BT Infinity2; Tivo; XL Phone; Devolo 200AV
Posts: 5,199
Sephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze array
Sephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze array
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

__________________
Seph.

My advice is at your risk.
Sephiroth is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 21:05   #4887
Tonydtiger
cf.member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Warwickshire
Services: XL TV, Tivo, 152Mb, Phone
Posts: 41
Tonydtiger is an unknown quantity at this point
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Think I'm going to ring them up tomorrow and see if they can do anything about it, if not, I'll try and cancel quoting the price rise and quality of line :-(

Tonydtiger is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 21:11   #4888
Stop It
Evil, Likes Cats.
 
Stop It's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Biggleswade
Age: 33
Services: VM Vivid 200 VM XL TV & Sky Sports VM Phone
Posts: 893
Stop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of societyStop It is a pillar of society
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Well, something's been happening today when I was at work!



My logs show multiple T3 and MDD timeouts, as well as the following: TFTP Request Retries exceeded, CM unable to register.

That, and my downstream power is down to around 0dBmV from 4ish, and upstream power to 48dBmV from 40ish. So I think there was either a fault or someone re-jigged something in my area.

This area has always been good for speeds, but a quick test on TBB and Speedtest show it easily maxing out at 107mb on the downstream. In fact I've never seen such a flat graph from either test before. Not bad for peak time.

Stop It is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2015, 20:31   #4889
Tonydtiger
cf.member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Warwickshire
Services: XL TV, Tivo, 152Mb, Phone
Posts: 41
Tonydtiger is an unknown quantity at this point
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Been pretty good tonight I reckon........

Tonydtiger is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2015, 01:31   #4890
Kushan
FORMER Virgin Media Staff
 
Kushan's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Warrington
Posts: 4,249
Kushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appeal
Kushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appeal
Re: Think Broadband Ping Monitor Results (POST YOURS)

Mine has been getting steadily worse over the last lot of months, but the upgrade in our area is due soonish so I'm hoping that sorts it:

[img]Download Failed (1)[/img]
__________________
My views are my own and in no way reflect those of Virgin Media.
Kushan is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 13:43.


Server: radium.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.