Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Virgin Media V6 - Powered by TiVo(new STB)

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

Virgin Media V6 - Powered by TiVo(new STB)
Reply
 
Thread Tools
Old Today, 08:20   #2686
jonandmarkuk
cf.member
 
Join Date: Feb 2011
Services: Samsung HU8550 (SEK-3500), Yamaha RXV777, Full House TV, 200Mb, 2 VM v6 Tivos, Slingbox.
Posts: 65
jonandmarkuk is on a distinguished roadjonandmarkuk is on a distinguished road
Re: Virgin Media V6 - Powered by TiVo(new STB)

If you need to output a signal elsewhere, as other people have mentioned the only option is via a HDMI Splitter and a HDMI to SCART or RCA convertor.

Such as https://www.amazon.co.uk/iSolem-1080.../dp/B006KZBC92

https://www.amazon.co.uk/Neoteck-Con...=hdmi+to+scart

https://www.amazon.co.uk/Tendak-Comp...omponent&psc=1

The key thing is that the Tivo will have to be set to output the correct signal via the 'test' option.
I don't have my v6 and Slingbox hooked up to a 4K TV, but I'd think you can't have 2160p as an output option on the Tivo.
I know by default the Tivo outputs 1080p at 60hz and I had to down it to 30hz as Slingbox doesn't support 60hz.

Yes the V6 doesn't have a scart socket, but really it's not the end of the world
jonandmarkuk is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old Today, 10:35   #2687
Joedm45
cf.geek
 
Joedm45's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Beyond The Sun
Posts: 527
Joedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant futureJoedm45 has a brilliant future
Re: Virgin Media V6 - Powered by TiVo(new STB)

Word of warning with HDMI splitters guys from my personal experience.

They split the picture fine but be careful with sound, especially for those with Amps. You can either have 5.1 OR stereo to both TVs, you cannot mix the two, all splitters just work that way.

The work around is to set to stereo and use optical out for 5.1 between the TiVo and the Amp. This is why I was beyond annoyed that VM took a year to reactivate the optical out socket they broke after a software update in 2015.

Worth considering for those that are looking to go down the splitter route
Joedm45 is offline   Reply With Quote
Old Today, 11:44   #2688
passingbat
Streaming is for 'now'
 
passingbat's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Services: Virgin 100 meg BB, Talk More Anytime Phone, Mix TV, V6.
Posts: 4,165
passingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze array
passingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze arraypassingbat has a bronze array
Re: Virgin Media V6 - Powered by TiVo(new STB)

Quote:
Originally Posted by OhReally View Post
So from your post we take from that

1. The box has a functional (electrically and connection wise) Scart socket

You seem to be suggesting that the Scart will work elsewhere in europe? hence the decision to cripple it in the UK was a *deliberate* one.

I guess the countries where scart is still prominent, it will be enabled, other countries, where HDMI has become the standard, won't.


But you're aiming your vitriol in the wrong place; it is content providers who are pushing to eradicate scart outputs, to prevent (in their mind) piracy.
passingbat is offline   Reply With Quote
Old Today, 13:27   #2689
Mobes
cf.mega poster
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,110
Mobes has reached the bronze age
Mobes has reached the bronze ageMobes has reached the bronze age
Re: Virgin Media V6 - Powered by TiVo(new STB)

Quote:
Originally Posted by Raider999 View Post
Similar problem myself (rugby rather than tennis)

Suggestions are

1) getting an old TiVo box and sending it over wifi then scart to DVD.

2) getting a hdmi cable which splits output into scart and hdmi.


This problem was one of the reasons I didn't want SkyQ which has same problem.
Cheers for the ideas!

My HDD recorder only has HDMI Output, which is pretty standard from what I can see.

I've decided to buy a HDMI to scart converter and see If i can go:-

From the TIVO Box HDMI OUT into the converter --- scart OUT into to my HDD player Scart IN and see what im recording via the HDD HDMI output to the telly.

We'll see if that works and I'll just rig it up when i need to....If it doesn't I'll probably give the V6 a miss.

---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:24 ----------

Quote:
Originally Posted by jonandmarkuk View Post

The key thing is that the Tivo will have to be set to output the correct signal via the 'test' option.

Is that a setting in the V6 Menu?
__________________
“Power is what men seek and any group that gets it will abuse it.” - Lincoln Steffens
Mobes is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 19 (3 members and 16 guests)
oczxftw, eoin.miskell, mhatter67
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 17:14.


Server: gallium.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Release Candidate 2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.