Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Old 'Tivo' boxes?

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

Old 'Tivo' boxes?
Reply
 
Thread Tools
Old 03-03-2017, 15:30   #1
iadom
Red Devils Rule.
 
iadom's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Shaw, Oldham, Lancashire.
Services: VIP pack, 2 TIVO stb's. 2 Phone lines. 150 Meg BB.
Posts: 5,889
iadom has a nice shiny star
iadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny star
Old 'Tivo' boxes?

A while ago when we upgraded to new Tivo boxes VM asked me to return one of the old STB's and dispose of the other one. I think at the time that one was Samsung and the older one an SA box.

I have just seen an advert in our local evening newspaper offering cash for Sky digi boxes and Virgin Media Tivo boxes.

Surely the Tivos have not yet become obsolete have they?

Jim.
iadom is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 03-03-2017, 16:00   #2
BenMcr
Virgin Media Staff
 
Join Date: Nov 2006
Location: Manchester
Services: Virgin Media TiVo, Full House TV, VIVID 300
Posts: 15,929
BenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny stars
BenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny stars
Re: Old 'Tivo' boxes?

Virgin still do ask for TiVo boxes back at present.

Wonder why they want to pay for them though. They can't be used by anyone once they're disconnected - unlike Sky boxes that can be reused with a new viewing card.
__________________
I work for Virgin Media but all views are my own.
BenMcr is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 16:15   #3
iadom
Red Devils Rule.
 
iadom's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Shaw, Oldham, Lancashire.
Services: VIP pack, 2 TIVO stb's. 2 Phone lines. 150 Meg BB.
Posts: 5,889
iadom has a nice shiny star
iadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny star
Re: Old 'Tivo' boxes?

I suppose there are 'unofficial' ways.

Still see a few TiVo boxes for sale on Flea bay as well.
iadom is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 16:16   #4
BenMcr
Virgin Media Staff
 
Join Date: Nov 2006
Location: Manchester
Services: Virgin Media TiVo, Full House TV, VIVID 300
Posts: 15,929
BenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny stars
BenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny stars
Re: Old 'Tivo' boxes?

There is no way of getting a TiVo box to work on Virgin TV without a valid subscription. The 'unofficial' ways stopped when Virgin Media moved to cardless authentication for TiVo.

And with the eBay TiVo boxes, unless they are selling them as non-working boxes, it's fraud.
__________________
I work for Virgin Media but all views are my own.
BenMcr is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 19:21   #5
mhatter67
cf.mega poster
 
mhatter67's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Luton
Services: Big Kahuna, Phone XL, Boxnation
Posts: 1,414
mhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful onemhatter67 is the helpful one
Re: Old 'Tivo' boxes?

Interesting how many legacy boxes are still active V+ or SD and HD STB none PVR boxes out there?
__________________
Mad as a Hatter
mhatter67 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 19:23   #6
RichardCoulter
cf.mega poster
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,580
RichardCoulter has disabled reputation
Re: Old 'Tivo' boxes?

Quote:
Originally Posted by iadom View Post
I suppose there are 'unofficial' ways.

Still see a few TiVo boxes for sale on Flea bay as well.
How much do they tend to go for out of interest?

I can't see what use they would be though, even the FTA channels are obscured by TiVo branding if there isn't an active subscription in place.
RichardCoulter is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 20:13   #7
Ken W
cf.mega poster
 
Ken W's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Winnersh UK
Services: LL Phone, TiVo, M+ VM mobile, BBand 150M tier Superhub, TIVO 500 M+
Posts: 1,331
Ken W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant future
Re: Old 'Tivo' boxes?

Quote:
Originally Posted by BenMcr View Post
There is no way of getting a TiVo box to work on Virgin TV without a valid subscription. The 'unofficial' ways stopped when Virgin Media moved to cardless authentication for TiVo.

And with the eBay TiVo boxes, unless they are selling them as non-working boxes, it's fraud.


They could always be used as a door stop. :-)
Ken W is online now   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 01:08   #8
OLD BOY
Experience is everything
 
Join Date: Mar 2008
Location: Wokingham
Services: 2 V6 boxes; Full House with Sky Cinema; Now TV, Amazon and Netflix; VM broadband and landline
Posts: 4,099
OLD BOY has reached the bronze age
OLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze ageOLD BOY has reached the bronze age
Re: Old 'Tivo' boxes?

Quote:
Originally Posted by RichardCoulter View Post
How much do they tend to go for out of interest?

I can't see what use they would be though, even the FTA channels are obscured by TiVo branding if there isn't an active subscription in place.
I agree with you, Richard. I think those who buy these boxes get a bit of a shock when they try to use them.
OLD BOY is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 10:34   #9
johnathome
cf.geek
 
Join Date: Oct 2006
Location: Waterlooville
Services: 50Mb BB. Prime, Netflix, XBMC.
Posts: 750
johnathome is a name known to alljohnathome is a name known to alljohnathome is a name known to alljohnathome is a name known to alljohnathome is a name known to alljohnathome is a name known to alljohnathome is a name known to alljohnathome is a name known to all
Re: Old 'Tivo' boxes?

Maybe there is a way to flash them and use them for 'something else'?
johnathome is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 10:57   #10
nodrogd
cf.mega poster
 
nodrogd's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: West Herts
Services: XL TV, Sports & Movies (2x V+), XL Telco, XL100 BB. Freeview HD, Virgin Mobile, Tesco Mobile
Posts: 1,419
nodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these parts
Re: Old 'Tivo' boxes?

Quote:
Originally Posted by johnathome View Post
Maybe there is a way to flash them and use them for 'something else'?
Don't see what they could be used for. The frequency band the boxes operate at is only used for DAB radio & other private comms operations. The only thing they would be useable on would be another cable TV system. To get them to operate on other TV platforms would require a lot of the electronics inside to be changed.
nodrogd is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 12:29   #11
fixerman
Fixerman
 
fixerman's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Hounslow
Age: 71
Services: Virgin Media 200mb Superhub 2, Two Tivo V6 1tb, one "Old" Tivo 1tb, home phone, Humax Freesat PVR.
Posts: 625
fixerman has much to be proud offixerman has much to be proud offixerman has much to be proud offixerman has much to be proud offixerman has much to be proud offixerman has much to be proud offixerman has much to be proud offixerman has much to be proud offixerman has much to be proud offixerman has much to be proud of
Re: Old 'Tivo' boxes?

Quote:
Originally Posted by iadom View Post
A while ago when we upgraded to new Tivo boxes VM asked me to return one of the old STB's and dispose of the other one. I think at the time that one was Samsung and the older one an SA box.

I have just seen an advert in our local evening newspaper offering cash for Sky digi boxes and Virgin Media Tivo boxes.

Surely the Tivos have not yet become obsolete have they?

Jim.
The "Old" Tivo boxes remain the property of Virginmedia and anybody offering to sell them is breaking the law and as others have said they are of no use whatsoever outside of the Virginmedia network.
fixerman is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 12:47   #12
dragon
cf.mega poster
 
dragon's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,870
dragon has reached the bronze age
dragon has reached the bronze agedragon has reached the bronze agedragon has reached the bronze agedragon has reached the bronze agedragon has reached the bronze agedragon has reached the bronze agedragon has reached the bronze agedragon has reached the bronze agedragon has reached the bronze agedragon has reached the bronze age
Re: Old 'Tivo' boxes?

Quote:
Originally Posted by mhatter67 View Post
Interesting how many legacy boxes are still active V+ or SD and HD STB none PVR boxes out there?
Definitely some, I know people who still have the old SD Samsung box and the blue ambit modem for broadband, the only way they'll probably ever upgrade is when forced due to either equipment failure or Virgin dropping support for it.

Likewise they only went from analogue cable to digital when analogue got switched off in there area

Some people are technophobes and if it's working don't want to change it.
__________________
'It's not a bug its a feature'
dragon is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:12.


Server: radium.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.